Partij voor de Dieren orga­ni­seert lezing door schrijfster Bibi Dumon Tak over de jacht


22 november 2022

Den Haag, 22 november 2022 – Op zaterdag 10 december 2022 van 14.00 tot 16.00 uur zal schrijfster Bibi Dumon Tak een lezing geven over de jacht. De lezing wordt georganiseerd door de Zuid-Hollandse Statenfractie van de Partij voor de Dieren in Zuid-Holland.

De fractie van de Partij voor de Dieren is zeer verheugd dat schrijfster Bibi Dumon Tak bereid is gevonden om een lezing te geven over de jacht.

In 2006 schreef Dumon Tak het Kinderboekenweekgeschenk van 2006: Laika tussen de sterren. Dit verhaal gaat over het Russische hondje Laika, het eerste levende wezen dat in 1957 in de ruimte is geweest. Laika reisde met de Spoetnik II die op 3 november 1957 vanuit Baikonoer werd gelanceerd.

Bibi schrijft voornamelijk non-fictie voor kinderen en heeft met haar boeken enkele grote prijzen gewonnen. In 2012 ontving ze voor Winterdieren - en na enkele eerdere Zilveren Griffels - de hoogste waardering voor een Nederlandstalig kinderboek: de Gouden Griffel. In 2018 kreeg ze de prestigieuze, driejaarlijkse Theo Thijssenprijs voor kinder- en jeugdliteratuur.

In 2021 verscheen bij de opening van het jachtseizoen haar laatste boek ‘In een groen knollenland. Een schotschrift tegen de jacht.’ Bij de jacht gebeurt heel veel wat het daglicht niet kan verdragen. Dat onrecht stelt ze in het boek aan de kaak, in dit schotschrift over de praktijken van de jagers, die telkens opnieuw door de mazen van het net glippen.

Locatie: Provinciehuis Zuid-Holland, Zuid-Hollandplein 1, 2596 Den Haag, Inloop vanaf 13.30 uur
Toegang is gratis. Opgeven voor de lezing kan via l.klompenhouwer@pzh.nl

Gerelateerd nieuws

De Kandidatenlijst Partij voor de Dieren voor de Provinciale Statenverkiezingen Zuid-Holland 15 maart 2023

De Kandidatenlijst voor de Provinciale Statenverkiezingen Zuid-Holland op 15 maart 2023 1. Carla van Viegen - Pijnacker-Noot...

Lees verder

Partij voor de Dieren Zuid-Holland opent meldpunt vuurwerkoverlast

De Partij voor de Dieren heeft een meldpunt vuurwerkoverlast geopend. Ook in de afgelopen tijd is er al veel overlast van en ...

Lees verder