Partij voor de Dieren Zuid-Holland opent meldpunt vuur­werk­overlast


21 december 2022

De Partij voor de Dieren heeft een meldpunt vuurwerkoverlast geopend. Ook in de afgelopen tijd is er al veel overlast van en klachten over het afsteken van zwaar vuurwerk. Vuurwerk veroorzaakt bij dieren en mensen veel angst en stress.

De Partij voor de Dieren ergert zich al jaren groen, geel en geglitterd aan de overlast die vuurwerk geeft en strijdt al langere tijd voor een vuurwerkvrij Nederland. Vuurwerk zorgt voor ontzettend veel zwerfafval, vervuilende lucht en heel veel stress voor zowel mens als dier door de harde knallen. Ook is deze overlast niet alleen op Oud & Nieuw zelf, maar start al vele maanden eerder. Elke jaarwisseling lopen honderden mensen letsel op, meestal door legaal vuurwerk. Ongeveer de helft van de slachtoffers zijn toevallige voorbijgangers. Vuurwerk bevat zware metalen en andere giftige stoffen, die grond, lucht en water ernstig vervuilen. Na iedere jaarwisseling moet zo’n drie miljoen kilo extra afval worden opgeruimd. Al deze schade, overlast en vervuiling kost de provincie en de samenleving ook nog eens veel geld.

Fractievoorzitter van de Provinciale Statenfractie Partij voor de Dieren Zuid-Holland, Carla van Viegen: “Een meerderheid van de inwoners heeft meer dan genoeg van het vuurwerk. Mensen en dieren zijn vaak doodsbang en het vervuilt ons milieu enorm! Tradities zijn waardevol, maar het gaat te ver als mensen of dieren eronder lijden. In het belang van dieren, natuur en milieu én onze eigen veiligheid willen we de traditie omvormen naar professionele gemeentelijke vuurwerkshows.”

De Partij voor de Dieren is nu een landelijk meldpunt voor vuurwerk gestart om de vuurwerkoverlast in kaart te brengen.

Overlast doorgeven kan hier: https://meld.partijvoordediere...

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren organiseert lezing door schrijfster Bibi Dumon Tak over de jacht

Den Haag, 22 november 2022 – Op zaterdag 10 december 2022 van 14.00 tot 16.00 uur zal schrijfster Bibi Dumon Tak een lezing g...

Lees verder

Start campagne Partij voor de Dieren Zuid-Holland

Den Haag, 25 januari 2023 – In Leiden vond het afgelopen weekend de aftrap van de campagne van de Partij voor de Dieren Zuid-...

Lees verder