Partij voor de Dieren Provin­ciale Staten Zuid-Holland zoekt frac­tie­on­der­steuners!


31 maart 2010

De Partij voor de Dieren is de eerste politieke partij in de wereldgeschiedenis die het menscentrale denken heeft vervangen door een manier van denken die, óók in het belang van de mens, dieren, natuur en milieu centraal stelt. Deze bijzondere positie in het politieke spectrum brengt niet geringe uitdagingen met zich mee!

Omdat veel andere politici de partij als een ‘vreemde eend in de bijt’ zien, is het van grote betekenis dat kandidaten bereid en in staat zijn eensgezind te werken aan het realiseren van de missie: het dichterbij brengen van een samenleving die respectvol omgaat met de belangen van dieren, natuur en milieu. Het gaat hierbij om het belang van de zwaksten en niet het recht van de sterksten!

De politieke lijn wordt hierbij steeds weer geijkt aan de uitgangspunten van de partij: mededogen, duurzaamheid, persoonlijke vrijheid en persoonlijke verantwoordelijkheid.

Vooruitlopend op de verkiezingen van Provinciale Staten in maart 2011 is de Partij voor de Dieren in Zuid-Holland op zoek naar fractieondersteuners (onbezoldigd) voor de volgende statencommissies:
• Commissie Mobiliteit Kennis en Economie (MKE), klik hier voor meer informatie
• Commissie Samenleving (SML), klik hier voor meer informatie
• Commissie Bestuur en Middelen (BenM), klik hier voor meer informatie

Kandidaten hebben de volgende kenmerken:
• Kennis en ervaring op de bovengenoemde thema’s: financiën, infrastructuur, economie; basiskennis over wetgeving en begroting.
• Kennis op het gebied van de jeugdzorg is een pré (SML).
• Kennis van zaken en het vermogen om specifieke deskundigheid op beleidsterreinen te ontwikkelen.
• Volledige instemming met de doelstellingen van de partij en het partijprogramma.
• Een sterk analytisch en strategisch vermogen en goed inzicht in politieke processen.
• Een duidelijke visie op de rol van de Partij voor de Dieren binnen en buiten de provincie en de succesfactoren die daarbij van belang zijn.
• Het vermogen om veel informatie te verwerken en hoofdzaken van details te onderscheiden.
• Het talent om een goede relatie op te bouwen met leden binnen de partij; verbinding kunnen leggen en houden met anderen binnen Provinciale Staten en een netwerk kunnen opbouwen met relevante partners in Zuid-Holland.
• Verbale vaardigheid zowel mondeling als schriftelijk, collegialiteit, sociale intelligentie, flexibiliteit, vasthoudendheid en stressbestendigheid.

Kandidaten zijn tenminste 18 jaar oud en herkennen zich in de keuze van de Partij voor de Dieren om niet in termen van links of rechts te willen opereren, maar zich dienstbaar te maken aan het alles overstijgende belang van dierenrechten, natuur, milieu en duurzaamheid.

Indien u geïnteresseerd bent, kunt u dit gemotiveerd en vergezeld van uw CV mailen naar: partijvoordedieren@pzh.nl, t.a.v. Sylvia van Vugt.

Gerelateerd nieuws

Paasactie in Rotterdam, Den Haag en Leiden

Afgelopen zaterdag hebben we in de provincie Zuid-Holland een zeer geslaagde Paasaktie gehouden. In Rotterdam, Leiden en De...

Lees verder

Partij voor de Dieren wil maatregelen tegen aanrijdingen met dieren

Den Haag, 14 april 2010 – De provincie Zuid-Holland moet maatregelen nemen om aanrijdingen met dieren op provinciale ...

Lees verder