Partij voor de Dieren reikt Valen­tijn­soor­konde uit aan zorg­boer­derij Oliehoek in Wassenaar


15 februari 2015

Den Haag, 14 februari 2015 – Op de dag van de liefde, Valentijnsdag, reikte Carla van Viegen, fractievoorzitter en lijsttrekker van de Partij voor de Dieren in Zuid-Holland voor de Provinciale Statenverkiezingen van 18 maart, een oorkonde van mededogen uit aan Zorgboerderij Oliehoek in Wassenaar, als waardering voor hun liefde en inzet voor mens, dier en de natuur.

De oorkonde werd in ontvangst genomen door de eigenaren en initiatienemers Sandra en Gerard Oliehoek. Zij kregen de oorkonde omdat er oprecht en met veel aandacht en liefde uitstekende zorg wordt verleend aan een kwetsbare groep mensen in onze samenleving. Ook de dieren worden met veel zorg en liefde omringd. Zo mogen de kalfjes minimaal 4 maanden bij hun moeder blijven en de melk drinken die voor hen bestemd is. Veel van de koeien worden oud op de boerderij: gemiddeld 14 jaar, terwijl de meeste koeien in de gangbare melkveehouderij niet ouder dan 4 à 5 jaar worden. Ook de aanwezige varkentjes mogen heerlijk in de modder rollen en in het zand wroeten, zodat ze hun natuurlijke gedrag kunnen vertonen.

Het beheer van het land op de boerderij gebeurt met veel aandacht en zorg voor de natuur. Zo wordt er geen kunstmest gebruikt, maar alleen ruwe mest. Verder wordt er pas na 16 juni gemaaid en wordt het waterpeil hoog gehouden om de ecologische structuur van de weides te behouden en de weidevogels beter te beschermen. Ook zijn er aan de slootkanten natuurlijke oevers aangelegd. Bijzondere plantensoorten krijgen door al deze maatregelen de kans zich te ontwikkelen.

Lijsttrekker Van Viegen was erg onder de indruk van wat er op de zorgboerderij gebeurt: “Wat is er mooier dan op Valentijnsdag waardering uit te spreken voor de zorg die wordt gegeven aan mens, dier en de natuur. Op zorgboerderij Oliehoek wordt het duidelijk hoe mens en dier elkaar kunnen versterken. De bezoekers van de zorgboerderij zijn veel buiten, werken op het land en verrichten allerhande werkzaamheden. Ook de aanwezige dieren worden met veel aandacht verzorgd. De kippen, geiten, hond, konijnen, koeien poes en andere huisdieren geven op hun beurt warmte en liefde terug. Dit doet de mensen veel goed en ze zitten daardoor veel beter in hun vel”.

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren: jachtakte illegale jagers intrekken

Den Haag, 6 februari 2015 – De jachtopzichter van landgoed Duivenvoorde in Voorschoten is onlangs op heterdaad betrapt ...

Lees verder

Partij voor de Dieren reikt oorkonde uit aan Egelopvang Boskoop

Den Haag, 19 februari 2015 – De Partij voor de Dieren in Zuid-Holland heeft een oorkonde van mededogen uitgereikt aan W...

Lees verder