Partij voor de Dieren verte­gen­woordigd in gemeen­teraad Den Haag en Leiden


4 maart 2010

Den Haag, 4 maart 2010 - De gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart hebben het beoogde resultaat opgeleverd voor de Partij voor de Dieren. De partij krijgt tenminste zes zetels in de zes gemeenten waar is deelgenomen. In Zuid-Holland is de partij nu vertegenwoordigd in Den Haag en Leiden met één zetel! In de overige provincies is de partij vertegenwoordigd in Amsterdam, Groningen Apeldoorn en Buren. In deze gemeenten is er vanaf nu een gemeenteraadslid die exclusief de belangen van dieren, natuur en milieu gaat behartigen.

De Partij voor de Dieren deed voor het eerst in haar geschiedenis mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Er is stevig campagne gevoerd door de kandidaten en de actieve leden van de partij en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Met deze verkiezingsuitslag komt het totaal aantal volksvertegenwoordigers van de Partij voor de Dieren op 26. De partij had al twee Tweede Kamerleden, één Eerste Kamerlid, negen Statenleden in acht provincies, acht waterschapsbestuurders in zes waterschappen en sinds gister ook zes gemeenteraadsleden in zes gemeenten.
In de gemeenten wil de Partij voor de Dieren onder andere een wethouder dierenwelzijn, natuur en milieu instellen, de hondenbelasting afschaffen en voldoende losloopgebieden voor honden realiseren, ruimte voor groen, circussen met wilde dieren weren, dierennoodhulp structureel regelen en het gebruik van duurzame energie meer stimuleren. Kortom, de Partij voor de Dieren streeft naar leefbare gemeenten met respect voor mens, dier, natuur en milieu.

Bij de komende Tweede Kamerverkiezingen verwacht de partij een verdubbeling van het huidige aantal Kamerzetels te kunnen realiseren. Dat zou een groei betekenen van twee naar vier zetels.

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren Den Haag klaar voor de gemeenteraad

Den Haag, 2 maart 2010 – Nu de stemlokalen voor de gemeenteraadsverkiezingen bijna worden geopend gaat de Partij voor...

Lees verder

Windmolens in zee vormen gevaar voor zeezoogdieren

Den Haag, 9 maart 2010 – Windmolenparken in de Noordzee vormen een groot gevaar voor dolfijnen en bruinvissen. Deze zee...

Lees verder