Partij voor de Dieren Zuid-Holland zorgt voor steun aan dieren­am­bu­lances


11 juli 2024

Den Haag, 11 juli 2024 – De Provinciale Staten van Zuid-Holland hebben met een ruime meerderheid besloten om financiële ondersteuning toe te kennen aan de 14 dierenambulances met een ANBI status in de provincie. Dit voorstel, ingediend door de Partij voor de Dieren, zorgt ervoor dat deze belangrijke organisaties gezamenlijk een bedrag van €110.000 ontvangen.

Dierenambulances spelen een cruciale rol in onze samenleving door bij te dragen aan het welzijn van dieren en dienen daarmee het publieke belang. Ze reageren op noodsituaties, helpen gewonde en zieke dieren en zorgen voor het vervoer naar de opvang van dieren in nood. Dierenambulances zijn volledig afhankelijk van giften, donaties en subsidies. Ondanks dat de dierenambulances ook taken verrichten voor de provincie, zoals het ophalen van gewonde dieren van de provinciale wegen, kregen ze tot nu toe geen financiële steun van de provincie, terwijl ook het maatschappelijk draagvlak groot is.

Fractievoorzitter Carla van Viegen van de Partij voor de Dieren in Zuid-Holland benadrukt het belang van deze organisaties: "Dierenambulances doen ongelooflijk belangrijk werk. Ze hebben veel steun in de samenleving en dragen bij aan het welzijn van dieren in Zuid-Holland. Dat de provincie nu eindelijk financiële steun kan bieden, is een goede stap vooruit! Hiermee erkennen we hun waarde en ondersteunen we hen zodat ze hun werk kunnen blijven doen."

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren Zuid-Holland roept op tot actie tegen landbouwgif na alarmerende bevindingen

Den Haag, 6 mei 2024 - De Partij voor de Dieren en D66 in Zuid-Holland maken zich grote zorgen over de recente bevindingen om...

Lees verder

Partij voor de Dieren Zuid-Holland dringt aan op schuilmogelijkheden voor weidedieren

Den Haag, 15 juli 2024 – De Partij voor de Dieren in Zuid-Holland wil dat de provincie Zuid-Holland maatregelen neemt om schu...

Lees verder