Provincie serveert voortaan kraan­water in plaats van fles­sen­water


13 november 2014

Den Haag, 13 november 2014 – De provincie Zuid-Holland gaat in de gebouwen die bij haar in eigendom of beheer zijn voortaan kraanwater schenken in plaats van flessenwater. De Partij voor de Dieren heeft in de vergadering van 12 november het provinciebestuur hiertoe opgeroepen, omdat door de provincie nog steeds flessen- en blikwater werd geschonken.

Flessenwater is slecht voor ons milieu vanwege de omvangrijke hoeveelheid plastic verpakkingsmaterialen en het productieproces: bottelen, etiketteren, verpakken, transporteren en koelen. De CO2-uitstoot van flessenwater is 400 keer hoger dan dat van leidingwater.

Het leidingwater in Zuid-Holland is van uitstekende kwaliteit dankzij de enorme inzet van de drinkwatermaatschappijen. Bovendien is leidingwater veel goedkoper: een liter leidingwater is duizend keer goedkoper dan een fles bron- of mineraalwater. Hiermee kan de provincie op een simpele manier veel kosten besparen én een bijdrage leveren aan de verbetering van het milieu.

Fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in Zuid-Holland, Carla van Viegen: “Ik ben heel blij dat het college van Gedeputeerde Staten gehoor heeft gegeven aan onze oproep. De provinciale overheid geeft hiermee het goede voorbeeld qua milieubewustzijn en het bespaart kosten. Ik hoop dat alle overheidsinstanties dit voorbeeld volgen.”