Rood vlees verhoogt kans op borst­kanker


3 maart 2007

28 Februari 2007 - Jongere vrouwen (tot 45 jaar) die dagelijks rood vlees eten, hebben een grotere kans op het krijgen van borstkanker dan vrouwen die slechts 2 à 3 keer per week rood vlees eten. Dat blijkt uit een onderzoek van de Harvard-universiteit onder meer dan 90.000 premenopausale vrouwen.

Het onderzoek richtte zich op een hormoongevoelige vorm van borstkanker. De onderzoekers benadrukken dat er nog veel onderzoek nodig is, maar dat nu al geadviseerd kan worden om de consumptie van rood vlees te beperken. Dit vlees is ook al eerder in verband gebracht met de ontwikkeling van darmkanker.
Mogelijk komen er bij de bereiding van rood vlees kankerverwekkende stoffen vrij of komen groeihormonen in het rundvlees vrij in het menselijk lichaam.

Bron: gezondheid.be

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief