Rood vlees verhoogt kans op borst­kanker


3 maart 2007

28 Februari 2007 - Jongere vrouwen (tot 45 jaar) die dagelijks rood vlees eten, hebben een grotere kans op het krijgen van borstkanker dan vrouwen die slechts 2 à 3 keer per week rood vlees eten. Dat blijkt uit een onderzoek van de Harvard-universiteit onder meer dan 90.000 premenopausale vrouwen.

Het onderzoek richtte zich op een hormoongevoelige vorm van borstkanker. De onderzoekers benadrukken dat er nog veel onderzoek nodig is, maar dat nu al geadviseerd kan worden om de consumptie van rood vlees te beperken. Dit vlees is ook al eerder in verband gebracht met de ontwikkeling van darmkanker.
Mogelijk komen er bij de bereiding van rood vlees kankerverwekkende stoffen vrij of komen groeihormonen in het rundvlees vrij in het menselijk lichaam.

Bron: gezondheid.be

Gerelateerd nieuws

Waterschap Schieland komt hun verplichting niet na gedaan aan de Partij voor de Dieren

Aan het waterschap Schieland, Geachte heer, mevrouw, De Partij voor de Dieren heeft vorig jaar bezwaar gemaakt tegen de ka...

Lees verder

Dierenbescherming roept op tot diervriendelijk stemmen ! Stem op Kees !

Datum: 03 maart 2007 Op 7 maart worden de Provinciale Staten-verkiezingen gehouden. Niet alle inwon...

Lees verder