Supers stoppen verkoop vlees onver­doofde biggen


13 juni 2007

Gepubliceerd op woensdag 13 juni 2007

LEIDSCHENDAM (ANP) - Supermarkten verkopen vanaf 2009 geen vlees meer van mannelijke biggetjes die onverdoofd zijn gecastreerd. De koepelorganisatie van supermarkten CBL heeft dat woensdagavond bekendgemaakt in het RTL-Nieuws.

Het CBL zegt het niet meer van deze tijd te vinden om de biggen zo te laten lijden. De biggen moeten worden gecastreerd omdat hun vlees anders een nare smaak zou krijgen. Tot nu toe namen de meeste varkenshouders niet de moeite om de dieren tijdens de castratie te verdoven.

Met name de Partij voor de Dieren voerde de afgelopen tijd actie om een eind te maken aan het onverdoofd castreren van de biggen. Een nieuwe bevestiging van het feit dat ons beschavingsoffensief breed wordt opgepikt en onstuitbaar zal blijken. Waar sommige politici van de traditionele partijen nog in de ontkenningsfase lijken te verkeren, pikt de markt het signaal van kiezers en consumenten feilloos op.

Samen kunnen we nog héél veel meer bereiken voor het welzijn van dieren, you ain’t seen nothing yet ;-)

Gerelateerd nieuws

Wilde eenden uitgezet in de natuur

Het milieuhandhavingsteam van de politie Leiden/ Voorschoten heeft de wilde eenden die op 30 mei werden aangetroffen bij een ...

Lees verder

Veertig 'bambi's'naar slachtbank om nieuwbouw

Veertig herten die nu nog nietsvermoedend grazen in Rotterdam-Overschie, dreigen te worden geslacht omdat ze nieuwbouw in de ...

Lees verder