Veertig 'bambi's'naar slachtbank om nieuwbouw


15 juni 2007

Veertig herten die nu nog nietsvermoedend grazen in Rotterdam-Overschie, dreigen te worden geslacht omdat ze nieuwbouw in de weg staan. Het drassige gebiedje van de hoefdiertjes moet worden opgehoogd voor de bouw van 1800 woningen.

Dat de reeën dit met de dood moeten bekopen is geen beletsel.

De gemeente Rotterdam zocht zich naar eigen zeggen suf naar een alternatieve leefomgeving voor de herten, maar tot in de Veluwe ving men bot. Wat rest is de slachtbank.

De herten stonden op het huidige terrein voor ’educatieve’ doeleinden. Voor kinderen vooral. Wrang is het detail dat een groot aantal van de reeën van hetzelfde soort zou zijn als het geliefde Disney-figuurtje Bambi.

Opvallend is, dat in de toekomst weer herten moeten verhuizen naar de enorme nieuwbouwwijk Park Zestienhoven. Toch, stelt de deelgemeente, de herten tijdelijk stallen op een braakliggend terreintje ’kun je de beesten niet aandoen’ vanwege luchtverontreiniging. ,,Dit is het onvermijdelijke einde van de discussie,’’ meldt een woordvoerder van de deelgemeente.

Uiteraard zullen wij als Partij voor de Dieren Zuid-Holland hierop actie ondernemen en onderzoek uitvoeren naar goede diervriendelijke alternatieve oplossingen en hierbij samenwerking met andere organisaties zoeken.”



Bron: www.ad.nl

Foto: Benelux Press

Gerelateerd nieuws

Supers stoppen verkoop vlees onverdoofde biggen

Gepubliceerd op woensdag 13 juni 2007 LEIDSCHENDAM (ANP) - Supermarkten verkopen vanaf 2009 geen vlees meer van mannelijke ...

Lees verder

Partij voor de Dieren wil visvriendelijke gemalen

De Partij voor de Dieren wil dat de gemalen die in Nederland het water op peil houden visvriendelijk worden. Jaarlijks vinden...

Lees verder