Wilde eenden uitgezet in de natuur


13 juni 2007

Het milieuhandhavingsteam van de politie Leiden/ Voorschoten heeft de wilde eenden die op 30 mei werden aangetroffen bij een 75 jarige man in Voorschoten in de natuur uitgezet.

Op woensdagmorgen werden op een terrein aan de Veurseweg 804 wilde eenden en 107 eieren van wilde eenden aangetroffen. De politie die in samenwerking met de Algemene Inspectiedienst opereerde maakte proces-verbaal op tegen de Voorschotenaar en nam de eenden in beslag.?

Op last van justitie zijn de volgroeide eenden woensdag 13 juni in natuurgebieden, waar niet gejaagd mag worden, uitgezet. De nog niet volgroeide eenden zijn naar een park gebracht waar ze verzorgd worden totdat ze volgroeid zijn en ook kunnen worden uitgezet.

De man hield de eenden op z?n terrein zonder vergunning voor een inrichting die daarvoor boven de 50 eenden verplicht is. Hij hield de eenden voor de eieren die hij uitbroedde. De kuikens bracht hij vervolgens groot en verkocht ze. Het houden van wilde eenden en het uithalen van de nesten is echter strafbaar gesteld in de Flora en Faunawet.

Bron: politie Hollands Midden


Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren pleit voor parkeerontheffing voor Zoetermeerse dierenambulance

Bijgaand persbericht is vandaag naar diverse kranten gestuurd: Den Haag, 12 juni 2007 – De gemeente Zoetermeer moet de ...

Lees verder

Supers stoppen verkoop vlees onverdoofde biggen

Gepubliceerd op woensdag 13 juni 2007 LEIDSCHENDAM (ANP) - Supermarkten verkopen vanaf 2009 geen vlees meer van mannelijke ...

Lees verder