Verkie­zings­podcast Brusselse Nieuwe: Carla van Viegen over duurzame economie


9 februari 2023

Lijsttrekker van de Partij voor de Dieren in Zuid-Holland Carla van Viegen heeft voor Brusselse Nieuwe, samen met VVD gedeputeerde Jeanette Baljeu, een verkiezingspodcast opgenomen. Brusselse Nieuwe is een journalistieke organisatie, heeft geen politieke voorkeuren en brengt onafhankelijk nieuws.

De podcast gaat over drie onderwerpen: de provinciale taak van regionale economie en voedselvoorziening, de energietransitie in de Rotterdamse Haven en de verantwoordelijkheden en samenwerking van de EU en de provincie.

De Partij voor de Dieren zet in op een circulaire regionale economie, die binnen de draagkracht van de aarde blijft in plaats van economische groei: een brede welzijnseconomie. Hierbij staan dierenwelzijn, natuur- en milieubescherming en het tegengaan van klimaatverandering voorop. De dag waarop we de natuurlijke grondstoffencapaciteit van de aarde overschrijden, Earth Overshoot Day, viel in 1980 op 14 december. In 2022 viel deze dag al op 28 juli en in Nederland op 12 april. Daarmee is het ecologische tekort opgelopen tot meer dan 40 procent. Alles wat we de rest van het jaar consumeren betekent roofbouw op de aarde: we lenen, maar geven niets terug. En dat doen we ten laste van komende generaties. Als we doorgaan op deze weg hebben we eind deze eeuw drie aardbollen nodig en die hebben we niet. Daarom moeten we beter zorgen voor onze planeet en ál haar bewoners voor nu en in de toekomst. Daarom zetten we in op verkleining van onze ecologische voetafdruk en consuminderen. Bijvoorbeeld door geen spullen te kopen die je niet nodig hebt en meer hergebruik en reparatie van goederen. We blijven inspireren en hoop geven voor de toekomst! Je kunt nu nog kiezen.

Klik hier voor de link naar de intro en de podcast:

https://brusselsenieuwe.nl/podcast-waterstof-oplossing-duurzame-haven/

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren wil helderheid natuurvergunningen veehouderijen Zuid-Holland

Den Haag, 6 februari 2023 – De Partij voor de Dieren in Zuid-Holland wil weten of het provinciebestuur helder in beeld heeft ...

Lees verder

Podcast over Paardenwelzijn met Carla van Viegen, lijsttrekker Partij voor de Dieren Provinciale Staten Zuid-Holland

Lijsttrekker Carla van Viegen heeft op verzoek van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond (KNHS) een podcast opgenome...

Lees verder