Woerd gered uit muskus­rat­tenval


4 juli 2007

Een attente dierenliefhebber ondernam actie door een foto te maken van een woerd, die gevangen zat in een muskusrattenval, en een mail te sturen naar onze fractievoorzitter in Zuid-Holland; Carla van Viegen. De woerd zat al drie dagen gevangen in de kooi, terwijl deze kooien dagelijks gecontroleerd dienen te worden.

Zij nam gelijk contact op met de Dienst Muskusrattenbestrijding, die ervoor gezorgd heeft dat de woerd uit zijn benarde positie is bevrijd. De Dienst Muskusrattenbestrijding gaat nog onderzoeken hoe het mogelijk was dat de woerd drie dagen opgesloten heeft gezeten in de kooi.

Gelukkig heeft dit dier zijn vrijheid weer gekregen, maar de realiteit is dat er duizenden beschermde dieren sterven in dit soort vallen en klemmen. De Partij voor de Dieren vindt dat hier snel iets aan gedaan moet worden om dit ernstige dierenleed te voorkomen en heeft er bij de Dienst Muskusrattenbestrijding Zuid-Holland op aangedrongen hierop actie te ondernemen.

Gerelateerd nieuws

Natura 2000 redt bedreigde soorten

Verontruste natuurorganisaties roepen het kabinet op de Natura-2000-gebieden maximaal te beschermen en vooral niet te treuzel...

Lees verder

Haagse Dierenbescherming helpt kippenprobleem oplossen

Op zondag 8 juli zijn in opdracht van de gemeente Den Haag 87 kippen en hanen gevangen die op bedrijventerrein Binckhorst ron...

Lees verder