Bijdrage KNM commissie Reali­satie geluid­be­per­kende maat­re­gelen bij recre­a­tie­gebied Vlietland en Vogelplas Star­re­vaart.


15 februari 2023

De Partij voor de Dieren is verheugd dat na zo’n lange tijd nu eindelijk schot in de realisatie van de geluidsbeschermende maatregelen lijkt te zitten. Lijkt, want in dit voorstel worden opnieuw wijzigingen aangevoerd waarbij je je kan afvragen of deze maatregelen een vlotte realisatie in de weg kunnen zitten. Tracedeel 1 betreft nu het plan om zonnepanelen bovenop de grondwal te plaatsen. Het voordeel hiervan is dat deze panelen straks bijdragen aan het duurzaamheidsdoel van de provincie én inkomsten opleveren. Maar daar wordt dan een extra 1,5 miljoen voor gevraagd, terwijl nog onzeker is of deze panelen uberhaupt geplaatst kunnen worden én de beoogde opbrengsten kunnen leveren. Daarnaast vraagt de partij het college hoe zonnepanelen een geluiddempende werking hebben, wat toch het uiteindelijke doel is of zelfs moet zijn van deze maatregelen. Mocht het realiseren van de zonnepanelen toch niet lukken, dan kan weer overgegaan worden naar het oorspronkelijke plan. Vraag aan het college: Hoeveel tijdverlies brengt dit met zich mee? Dit alles bij elkaar levert zoveel onzekerheid op, dat de Partij voor de Dieren zich toch grote zorgen maakt over de realisatie van dit plan.

Daarnaast betreft een andere nieuwe maatregel het plaatsen van betonelementen op de grondwal. Dat bevreemdt de Partij voor de Dieren enigszins, aangezien eerder werd bepaald dat een houten scherm geplaatst zou gaan worden. De Partij voor de Dieren wil graag weten van de gedeputeerde welke overwegingen geleid hebben tot de wijzigingen in deze plannen?

Carla van Viegen
Fractievoorzitter Partij voor de Dieren
Provincie Zuid-Holland

Interessant voor jou

Bijdrage RWE commissie kantorenvisie MRDH, Regionale Realisatieagenda’s woningbouwprogramma’s en Subsidieregeling Vliegende Brigade

Lees verder

Bijdrage KNM commissie Soortenbescherming

Lees verder

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer