Zondag 6 december Digitale lezing 'Emoties bij Dieren' door bioloog Jan van Hooff


23 november 2020

Den Haag, 23 november 2020 – Op zondag 6 december om 14.00 uur zal de bekende bioloog en primatoloog Jan van Hooff een digitale lezing geven over ‘emoties bij dieren’, die ook via de live stream voor eenieder is te volgen. De lezing wordt georganiseerd door de Zuid-Hollandse Statenfractie van de Partij voor de Dieren in Zuid-Holland.

De fractie van de Partij voor de Dieren is zeer verheugd dat Prof. Dr. Jan van Hooff bereid is gevonden om een lezing te geven over emoties bij dieren. Veel mensen zijn zich niet of onvoldoende bewust van dierlijke emoties en de heer van Hooff zal tijdens zijn lezing hier op ingaan.

Prof. Dr. van Hooff is een emeritus hoogleraar ethologie en socio-ecologie aan de Universiteit van Utrecht. Als primatoloog-kenner treedt hij regelmatig op in allerlei televisie-uitzendingen en hij houdt regelmatig lezingen. Jan van Hooff studeerde biologie in Utrecht en Oxford bij Niko Tinbergen en Desmond Morris. Hij promoveerde op een onderzoek naar sociaal gedrag en communicatie bij mensapen. Van 1980 tot 2001 was hij hoogleraar ethologie en socio-ecologie aan de Universiteit Utrecht waar hij vooral studies deed naar de sociale processen, het sociaal gedrag en de sociale organisatie van dieren, in het bijzonder primaten zoals orang-oetans en chimpansees. Van 1996 t/m 1999 was hij vervangend hoogleraar aan de Universiteit Wageningen. Hij bekleedde gasthoogleraarschappen aan de Universiteit Zürich (1988) en aan de École Normale Supérieure in Parijs (2001). Hij is honorair professor aan de Universitas Nasional te Jakarta, Indonesië.

Hij was tot voor kort secretaris-generaal van de International Primatological Society en voorzitter van het Jane Goodall Instituut Nederland. Verscheidene van zijn oud-leerlingen, van wie Frans de Waal het meest bekend is, hebben inmiddels een internationaal vooraanstaande wetenschappelijke positie op het gebied van gedrag en emoties van dieren.

De lezing is te volgen via de live stream https://vimeo.com/event/459466/14f33a2aed

Na de lezing is er gedurende een half uur gelegenheid tot het stellen van vragen. De lezing zal vervolgens op YouTube worden geplaatst, zodat deze kan worden terug gezien.

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren wil jachtstop vanwege vogelgriep

Den Haag, 18 november 2020 – De Statenfractie van de Partij voor de Dieren in Zuid-Holland heeft Gedeputeerde Staten gevraagd...

Lees verder

Provinciale steun voor (dieren)voedselbanken en dak- en thuislozenopvang regio’s Rotterdam en Den Haag

Den Haag, 16 december 2020 – De cateringkosten, die tijdens de vergaderingen van Provinciale Staten zijn bespaard vanwege het...

Lees verder