Hanke Hoog­erwerf


Statenlid

Mijn naam is Hanke Hoogerwerf, van huis uit omgevingsjurist, momenteel weer terug in de studiebanken. Ik woon met mijn gezin op Scheveningen, dicht bij de zee. Als kind voelde ik al een grote liefde voor dieren en was ik vaak buiten te vinden. De Partij voor de Dieren onderscheidt zich van andere partijen door de aandacht voor dierenwelzijn, daarom is de Partij voor de Dieren MIJN partij!

Ik ben al jaren actief voor de Partij voor de Dieren, eerst voor de werkgroep Den Haag, daarna als secretaris van het afdelingsbestuur Zuid-Holland en vertegenwoordiger in het Hoogheemraadschap van Delfland. Sinds 2019 ben ik Statenlid. Vanuit mijn aangeboren liefde voor dieren wil ik ze een stem geven in de provincie.

In de provincie zet ik me in voor de bescherming van kwetsbare gebieden, behoud van biodiversiteit, natuur-inclusieve woningbouw, natuur-inclusieve energietransitie en circulaire economie, maar ook voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen.

Het strand is mijn favoriete plek in Zuid-Holland waar ik tot rust kom en mezelf kan zijn, ik koester de kust. Samen met een vriendin ben ik Plastic uit Zee begonnen, een samenwerking die zich inzet om het Scheveningse strand schoon te houden. Ik mediteer elke dag. In mijn vrije tijd lees ik graag, zet ik me in voor zwerfdieren en trek ik erop uit in de natuur.

Gerelateerd

Bijdragen Moties Initiatiefvoorstellen Vragen Nieuws
Bijdragen Moties Initiatiefvoorstellen Vragen Nieuws